[responsive-menu menu="yoga-sidebar"]

Goed om te weten

Hieronder een aantal praktische tips voor wie start met yogalessen in het Libra Yogahuis:

 • Kom op tijd! Het Libra Yogahuis is altijd minimaal 15 minuten voor de lessen starten open, probeer 5 minuten voor aanvang van een les aanwezig te zijn. Wanneer de les begint, gaat de deur dicht en telefoon uit en kun je helaas niet meer meedoen met de les.
 • Matjes, dekens, kussentjes etc. zijn aanwezig in de yogaruimte. Je kan een eigen handdoek(je) meenemen, bij sommige oefeningen of als je snel zweet, is het prettig om deze op de mat of onder je hoofd te kunnen leggen. Alle materialen worden door ons uiteraard goed schoon en fris gehouden. Wil je graag je eigen yogamat meenemen dan kan dat natuurlijk!
 • Draag makkelijke kleding waarin je prettig kunt bewegen, bijv. een lange sportbroek en een t-shirt. Aan het eind van de les tijdens de ontspanning of meditatie kun je wat afkoelen, daarom is het lekker om een vest/trui en een paar sokken mee te nemen. De meeste mensen beoefenen yoga op blote voeten (als je toch liever sokken draagt, dan bij voorkeur antislip sokken, behalve bij de Yin Yogalessen, hier maakt dat niet uit).
 • Zorg voor schone handen en voeten. Zo blijft de ruimte schoon en fris voor iedereen. Wanneer je last heb van een voetaandoening die besmettelijk kan zijn, draag dan sokken tijdens de les.
 • Doe sieraden en horloges af en draag bij voorkeur geen parfum. 
 • Eet bij voorkeur anderhalf uur voor de yogales niet meer, of hooguit iets lichts. Een volle maag kan je in de weg zitten bij de oefeningen. Een glas water drinken is juist wel goed! Over drinken tijdens de les verschillen de meningen: luister naar je eigen lichaam en overleg zonodig met je docente.
 • Mobiele telefoons moeten uiteraard worden uitgezet tijdens de les. Tassen, telefoons en andere bezittingen kunnen op een veilige plek worden gelegd. Neem ze niet mee naar je yogamatje.

 

 • Vanwege de rust en concentratie in de lessen, is het in principe niet mogelijk om tussentijds of vervroegd de les te verlaten. Zorg dus dat je ongestoord een les van begin tot eind kan meemaken, zonder aflopende parkeermeters, zonder te vroeg geplande afspraken nadien en zonder dat je bereikbaar hoeft te zijn voor anderen.
 • Als je een keer niet komt, stuur dan tijdig een berichtje naar je docente. Dit kan totdat de les begint. Weet je al eerder dat je niet kan komen, dan horen we het graag. Wellicht kunnen we iemand anders blij maken met een inhaalplekje! Wanneer je je niet afmeldt, vervalt het recht op inhalen van de les.
 • Wanneer een docente door omstandigheden geen les kan geven, wordt indien mogelijk vervanging geregeld. Dit kan betekenen dat er een iets andere yogales wordt gegeven dan je gewend ben. Mocht een les onverhoopt niet door kunnen gaan, dan hoor je dit zo snel mogelijk. Indien mogelijk wordt deze les in overleg ingehaald op een ander tijdstip.

 

 • Het Yogahuis is een plek van rust en ontspanning. Daarom vragen we iedereen om rekening te houden met elkaar, niet te luid te praten in de gemeenschappelijke ruimtes en de ruimtes met respect te gebruiken en achter te laten.

 

Dankjewel, we zien je graag!