Docenten

Alies Verlind

foto alies Libra Yoga/Yin Yoga - Mindfulness Trainingen

“Jaren geleden werd ik gegrepen door het ‘yogavirus’. Yoga gaf me voor het eerst sinds lange tijd weer vertrouwen in mijn lichaam en de oefeningen verbeterden mijn gezondheid. De combinatie van beweging, adem en verstilde aandacht gaf me de fysieke en mentale rust waar ik al lange tijd naar op zoek was na een aantal jaren met flinke gezondheidsklachten.
Ik besloot een opleiding tot yogadocente te gaan volgen, om me verder te ontwikkelen in het beoefenen van yoga, te leren lesgeven en om me te verdiepen in de achterliggende yogafilosofie. Deze sloot wonderwel aan bij de levensovertuiging die ik mijzelf met vallen en opstaan eigen had gemaakt, en gaf mij weer nieuwe inzichten. Met respect voor andere tradities, culturen en religies, biedt yoga mij een open kijk op hemel en aarde, de mensen en mijzelf!

Ik heb een erkende 200-hours yogateacher training afgerond, een waardevolle basis. Sindsdien volg ik met regelmaat workshops en opleidingen om mijn kennis en ervaring verder te laten groeien en ontwikkelen. In 2009 begon ik in Kampen met het geven van lessen op 'de Yogazolder'. Na twee jaar kreeg dit een vervolg in het Libra Yogahuis, waar ik samenwerk met andere enthousiaste en bekwame yogadocenten. Samen hopen we op die manier ons enthousiasme over yoga met zo veel mogelijk anderen te kunnen delen.

In 2014 heb ik mijn lesgeefvaardigheden uitgebreid met de basisopleiding tot mindfulnesstrainer. Mindfulness (gerichte, niet oordelende aandacht voor wat er op dit moment aanwezig is) is onlosmakelijk verbonden met yoga. Een mindfulnesstraining is een intensieve maar toch zeer toegankelijke manier om vaardigheden aan te leren om minder stress en meer tevredenheid in je leven te ervaren. Ook in mijn yogalessen gaan yoga en mindfulness inmiddels steeds meer samen.”

Susanne Nielsen

Dru Yoga, Metamorfosemassage

“Vanuit een behoefte aan meer lichamelijke en innerlijke balans ben ik al meer dan 20 jaar geleden ‘aan yoga begonnen’. Ook had ik het gevoel dat het raakte aan mijn diepe verlangen naar antwoorden op levensvragen. Ik heb bij verschillende yogadocenten lessen gevolgd en me ook langs andere wegen bezig gehouden met gezondheid, bewustwording en spiritualiteit - soms met het gevoel eerder verder van huis dan dichter bij mezelf te komen. In 2003 volgde ik mijn eerste Dru Yoga lessen. Dit maakte grote indruk op mij. Tijdens deze lessen kreeg ik het gevoel eindelijk bij mijzelf thuis te komen en iets gevonden te hebben dat echt bij mij past.

De voor Dru Yoga kenmerkende rustige vloeiende bewegingen in harmonie met de adem, geven mij nog steeds het gevoel van thuiskomen. Het geeft mij een gevoel van dankbaarheid dat ik juist met mijn eigen lichaam als voertuig tot diepe innerlijke rust kan komen. Ik ben er een blijer, weerbaarder, krachtiger en harmonischer mens van geworden en ben nog steeds “in wording”: het leven biedt genoeg uitdagingen om actief aan harmonie te kunnen en moeten blijven werken. Het vele werken met ‘de kracht van het hart’ in Dru Yoga en de verdieping in de yogafilosofie dragen ieder op zijn manier bij aan het vervullen van mijn verlangen naar antwoorden op ‘levensvragen’.

Vrij snel na mijn eerste Dru Yoga lessen besloot ik me verder te gaan verdiepen door de 4-jarige opleiding tot Dru Yoga docent te volgen. Hierne heb ik ook de Dru Meditatie docentenopleiding gevolgd en afgerond. Ik volg regelmatig bijscholingen en workshops voor verdere verdieping. Ik geniet iedere dag van het bezig zijn met yoga en geniet dubbel tijdens de lessen waar ik dit moois mag delen met anderen.

Naast mijn yogalessen geef ik ook Metamorfosemassages, verzorg ik Mantra-meditatieavonden en maak ik keramiek, onder de naam EigenWaardeWerk.”

Hennie van Dieren

Balans Yin Yoga

“Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Sinds ik volwassen ben, ben ik bezig met spiritualiteit en sinds 2008 volop met yoga. In dat jaar ben ik begonnen met de opleiding tot yogadocent bij Samara in Bilthoven. Naast dat het zorgt voor een sterk, gezond en lenig lichaam leert het mij ook te kijken naar mijzelf en meer in het hier en nu te zijn. De afgelopen jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in Yin Yoga. Door te 'yinnen' kan ik mijzelf ontspannen, meer in het moment en 'stil' te zijn. Ik heb de opleiding voor Yin Yogadocent afgerond (bij Yoga4U in Sneek) en mag mijzelf yinyogadocent met aantekening 'basiskennis chakraleer' noemen.

In het dagelijks leven ben ik moeder en verpleegkundige in de GGZ. Door mijn 20-jarige ervaring als verpleegkundige weet ik wat stress met lichaam en geest kan doen. Ik ben er van overtuigd dat het helend werkt om te leren ontspannen, je adem op orde te brengen en daardoor meer in contact te komen met dat wat je werkelijk bent.

Ik weet dat ik door deze jarenlange ervaring in staat ben om mensen met specifieke (spannings-) klachten, met behulp van yoga een stapje verder te helpen. De eenvoudige oefeningen helpen om tot ontspanning en meer bewustzijn te komen."

Elisabeth Meulman

Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga

"In het begin, toen ik net aan yoga deed, was ik bang dat ik het niet goed deed. Dat ik niet lenig, slank en flexibel genoeg was. Maar toen ik door kreeg dat je het eigenlijk niet verkeerd kon doen, zolang je je maar aan je eigen grenzen houdt, was ik verkocht.

 

Inmiddels helpt yoga mij om tot een betere balans tussen lichaam en geest te komen. En ook bij persoonlijke groei. Door yoga heb ik weer leren voelen. Alles wat je aan gevoelens, fijne en minder fijne, in je dagelijks leven ervaart, zul je ook op de mat tegen komen. En daar, op de mat, kun je ontdekken wat het voor jou betekent en hoe je ermee om kunt gaan. Anders om kunt gaan. En dat neem je weer mee je leven in. Magisch…

Na ongeveer tien jaar yogalessen volgen, besloot ik de docentenopleiding van Arhanta Yoga te volgen zodat ik mijn yoga-ervaring kon verdiepen en doorgeven. Vanaf 2016 geef ik les in Hatha Yoga en Vinyasa Flow bij het Libra Yogahuis.

Ik hou van yoga die prettig, actief en leerzaam is. Ik hou van de yoga lifestyle, de filosofische overwegingen en de geschiedenis. En ik hou van leren. Ik vind het leuk om mijzelf te blijven prikkelen en ontwikkelen. Stilstand is voor mij achteruitgang, dus ik probeer altijd in beweging te blijven. Dat geldt ook voor mijn eigen yoga practice en de lessen die ik geef. Ik neem je mee door de houdingen, vertel over de achtergrond van yoga en geef je wat om over na te denken. Ik zou zeggen; laat je verrassen!”

Rogier Wilthof

Mindful Pilates, Mindful Run

Rogier heeft al jaren ervaring als sportschool- en hardlooptrainer, de laatste jaren als Mindful Run trainer, wat hij binnenkort ook in Kampen aanbiedt. Daarnaast is hij mindfulnesstrainer. Binnenkort stelt hij zichzelf hier verder aan jullie voor!