Een ZEE van RUST

Kinderen en tieners op een speelse, ontspannen manier met spanningen leren omgaan met behulp van yoga, mindfulness en meditatie, dat wil Marga de Nijs doen met de lessen en workshops van Een ZEE van RUST! ezvrmeditatie

Mindful Kinder- en Tieneryoga

Kinderen en tieners kunnen (leren) ontspannen en relaxen tijdens deze yogalessen. Ze leren hoe ze kunnen omgaan met spannende situaties en zich lekkerder in hun vel te voelen.

Mindful Yoga is een combinatie van yoga met aandachttraining vanuit mindfulness. Er wordt geleerd om bewust te bewegen en oefeningen zijn rustiger dan in algemene yogalessen gebruikelijk kan zijn. De yogahoudingen (asana's) worden spelenderwijs gedaan, waarbij we soms liggen, maar ook zitten en staan. Ook is er tijd voor ontspannende spelletjes en aandachtoefeningen. Iedere les heeft een ander thema dat past bij de leeftijd van de kinderen en tieners. Door elementen uit de mindfulness toe te passen in de lessen, leren kinderen en jongeren omgaan met lastige (pieker)gedachten, nare gevoelens en beter te concentreren. De kinderen leren dat er altijd een plekje bij jezelf is waar je stilte kan ervaren en rust kan vinden. Ook, en juist, in deze tijd vol indrukken en activiteiten.ezvrkaartje

Mindful Yoga kan voor iedereen heel behulpzaam zijn. Het is ook bijzonder geschikt voor kinderen en jongeren die kampen met hooggevoeligheid, faalangst, onzekerheid, angsten, slaapproblemen, concentratieproblemen, omgaan met boosheid, onrust en hyperactiviteit.

Mindful Yoga wordt gegeven voor verschillende leeftijdsgroepen.

Ouder- & Kind Yogaworkshop

Deze lessen in het weekend zijn een combinatie van yoga-oefeningen, waarvan een aantal in ouder-kind duo's worden gedaan, én mindfulnessoefeningen zoals aandacht-, concentratie- en stiltespelletjes. Ook doen we meditatieoefeningen en zal er ruimte zijn voor onderlinge ouder- en kindmassage. Mogelijk doe je tijdens de workshop ideeën op om thuis toe te passen wanneer je kind hier behoefte aan heeft. Denk hierbij aan de momenten waarop het in slaap vallen wat lastig is, zenuwen voor een schooltoets, een belangrijke sportwedstrijd of wanneer een kind overprikkeld is.

Er is een les speciaal voor peuters en kleuters met een ouder of andere volwassene, en een les voor kinderen van groep 3 t/m 8 met een begeleider.

Waar en wanneer?

  • Wekelijkse lessen Mindful Kinderyoga en Mindful Tieneryoga op woensdag- en vrijdagmiddag (m.u.v. schoolvakanties)
  • De Ouder&Kind Yogaworkshops zijn steeds op de eerste zaterdag- of zondagmorgen van de maand.
  • Kijk in onze agenda voor actuele data.

Meer informatie over aanmelden en kosten etc. vind je op: www.eenzeevanrust.nl 

e-mail info@eenzeevanrust.nl
mobiel 06-15348444
Facebook een ZEE van RUST

ezvrmarga

Ik ben Marga de Nijs, oprichter van Een ZEE van RUST en moeder van 3 kinderen. Ik woon in Kampen en beoefen zelf ook yoga in het Libra Yogahuis. Dit helpt me niet alleen om te ontspannen, maar ook om me lekker in mijn lijf te blijven voelen, lenig te blijven en contact met mijn lichaam te houden. De reacties van mijn kinderen op de ontspannende yoga- en meditatiespelletjes die ik met hen deed (en nog steeds doe) waren zo bijzonder, dat ik besloot meer kinderen hier kennis mee te laten maken. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mij hier verder in ben gaan ontwikkelen met opleidingen en Een ZEE van RUST heb opgericht. Ik ben docent Kinder- & Tieneryoga, Kindermeditatie en trainer MindfulKids. Ik volg bijscholingen, studiedagen en workshops om mij verder te verdiepen en specialiseren.