Nieuwsbrief oktober 2017

Dit is onze herfst-nieuwsbrief, per e-mail verzonden op 24 oktober 2017. Nog niet aangemeld? Dat doe je makkelijk op onze contactpagina.

Herfst! Was jij ook al weer toe aan vakantie? Of gaat alles gewoon door deze week? Het dagelijks leven houdt ons vaak lekker bezig en in onze drukke en snelle samenleving is het best lastig om je niet te láten leven, niet constant maar bezig zijn om te reageren op de vele prikkels, maar goed voor jezelf te zorgen door bewuste rust te nemen en je lichaam en geest fit te houden.

Wij helpen je graag daarbij, als ‘ervaringsdeskundigen’, want ook wij zijn echt niet altijd zen! Inmiddels weten we wél dat er gelukkig manieren zijn om stevig en bewust met beide benen op de grond te blijven, ook als het leven je soms wat dreigt te ‘overspoelen’. En steeds vaker mag je dan opeens die diepe rust, die ontspanning of die inspiratie ervaren en is het gewoon genieten!! En ben je wat minder snel aan vakantie toe 😉

Benieuwd wat we je kunnen we je aanbieden? Lees dan even door (en ben je al lid, kijk dan vooral even onderaan deze mail voor leuke extra activiteiten!)

Yoga

Yoga wordt wel omschreven als het ‘tot rust brengen van de wervelingen van de geest’ door het bewust oefenen van je lichaam en je adem. Hoe klinkt dat jou in de oren? Moeilijk, lastig, heerlijk, inspannend, ontspannend? Je weet het pas echt als je het probeert…

Sinds de start van dit nieuwe seizoen hebben we weer heel veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. Velen maakten gebruik van onze kennismakingsactie om 3 lessen te komen proberen. Het is vooral erg leuk om te zien dat de meesten zich daarna inschrijven omdat ze enthousiast zijn en door willen gaan met lessen! En dat zoveel mensen jarenlang trouw onze lessen volgen of weer terugkomen na een onderbreking, is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen, daar hoeven we geen tevredenheidsonderzoek voor te doen.

En zo zijn veel van onze lessen inmiddels al weer (bijna) helemaal vol! Dat wil niet zeggen dat jij niet meer kan starten… indien nodig zetten we je even op de wachtlijst, maar er zijn het hele jaar door altijd mogelijkheden om te beginnen. We hebben een ruime keuze aan lessen zodat er altijd iets is wat bij jou past op dit moment. Omdat we best veel lessen hebben zijn er ook veel inhaalmogelijkheden als je eens een keer niet kan in je vaste groep, of graag eens wat anders wil proberen. We helpen je graag om een keuze te maken.

Overweeg jij bijvoorbeeld om yogalessen te doen, omdat je voelt dat je wel een rustpunt in je week kan gebruiken, maar wil je ook aan je conditie werken en een fysieke uitdaging aangaan? Kom dan eens meedoen met de Yang Flow yogalessen op woensdagavond. Gebaseerd op poweryoga, en dat wil zeggen dat je flink in beweging komt, je spieren qua kracht en conditie behoorlijk aan het werk zet en omdat je dat heel bewust én op je ademritme doet, verbetert niet alleen je fysieke gezondheid, maar voel je je ook mentaal beter, rustiger én meer ontspannen. Het ís een uitdaging, maar een hele fijne!

Een heel andere yogavorm is Yin Yoga, waarbij je vooral liggende en zittende houdingen doet in een heel rustig tempo. Door je lichaam zo in alle rust op te strekken verbeter de energiestroom in je lijf en krijg je de gelegenheid om spanningen los te laten. Mentale en fysieke – en meestal zijn die meer met elkaar verbonden dan we denken. Elke zondagmorgen is er gelegenheid om mee te doen en ook in veel andere lessen doen we deze heerlijke relaxte vorm van yoga.

Hier lees je meer over al onze yogalessen, maar de beste manier is toch echt om het een keertje te komen ervaren!

Mindfulness

Binnenkort start ik weer met een groepstraining mindfulness (&yoga!). In 9 wekelijkse sessies neem ik je mee om te ontdekken hoe je in je dagelijks leven meer rust, bewustwording én ontspanning kan ervaren. In elke sessie doen we yoga, oefenen we met diverse meditatievormen en nemen we inzichten uit de moderne westerse psychologie mee. Mindfulness is een beetje een hype geworden, en je kan het noemen hoe je wilt: aandachttraining, lichter leven, omgaan met stress. Feit is dat het een veel onderzochte en bewezen effectieve manier is om beter om te gaan met “stress” – die we nu eenmaal op allerlei manieren in ons leven kunnen ervaren (denk aan werkdruk, zorg voor naasten, gezondheidsproblemen, … ). Ik vind het elke training opnieuw geweldig om te zien hoe het wérkt.

Overweeg jij of dit ook iets voor jou is? Laat het me weten! De training start op zaterdag 18 november as. en aanmelden is in principe mogelijk tot 11 november, maar hoe eerder hoe beter zodat we tijd hebben om even rustig samen te kijken hoe en wat.

Voor iedereen die al lid is, geldt er een mooie korting op deze training en ook als je naderhand lid wordt, krijg je deze! Los van dat is de prijs van de training die ik aanbied niet hoog voor wat je krijgt en lager dan vele andere aanbieders, omdat ik de training heel graag toegankelijk wil houden en een waardevolle aanvulling van onze yogalessen vind! Het is desondanks een investering in geld én tijd maar ik durf te zeggen dat het het volledig waard is.

Naast de groepstrainingen geef ik inmiddels ook individuele trainingen voor wie dat beter past. Hier lees je meer over de mindfulnesstrainingen.

En meer…

Verder weer een paar mooie dingen op de agenda:

Mantrameditatie zondag 29 oktober 16 uur

Bewegen (dru yoga) – zingen (mantra’s vnl. uit de yogatraditie) – verstillen (tussendoor en afsluitend). Susanne Nielsen nodigt je graag uit om mee te komen doen!

Lees hier meer >>

 

Schilderworkshops 25 november, 13 januari, 3 februari

Schildercoach Willeke Orsel leert je om schilderen te gebruiken als de ‘weg naar binnen’. Niet bedenken, maar voelen, fantaseren en associeren. Geen ervaring nodig!

Lees hier meer >>

 

Kinderyoga op vrijdagmiddag 24 nov – 15 dec

Ouder en Kind workshops zaterdag 4 november en zondag 3 december

Gezellige, ontspannende én inspirerende lessen voor je kind én voor samen. Marga de Nijs van Een Zee van Rust heet jullie graag welkom.

Lees hier meer >>

Reiki, acupunctuur, metamorfosemassage zijn andere dingen die we je kunnen aanbieden in ons Yogahuis.

Meer weten over alles wat hierboven staat? Op onze website www.libra-yogahuis.nl vind je heel veel informatie en even contact opnemen kan natuurlijk ook.

Een hartelijke groet namens het Yogahuisteam,

Alies van Renesse
Libra Yogahuis
06-29124303
www.libra-yogahuis.nl

Posted on 24 oktober 2017 in nb