Metamorfosemassage

metamorfosemassage

Een liefdevolle behandeling met zachte aanraking (‘massage’) van de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd. Ontspannend en behulpzaam om los te laten wat jou belemmert.

Metamorfosemassage wordt gegeven door Susanne Nielsen.

Een rups leeft zijn rupsenleven totdat het tijd is om zich terug te trekken in zijn cocon. Daar in de cocon voltrekt zich een metamorfose, een transformatie, en de rups wordt het wonder dat al in hemzelf aanwezig was: een mooie vlinder.

Vaak kunnen we het gevoel hebben een soort rupsenleven te leven, waarin onze wonderlijke talenten en kwaliteiten zich nog niet kunnen ontvouwen. Oude patronen en andere belemmeringen houden ons daarin tegen. Een metamorfose massage kan je helpen om in jezelf naar binnen te gaan, je als het ware even in een veilige cocon terug te trekken, om te ontdekken wat voor wonder daarbinnen wacht om ontvouwen te worden. De liefdevolle aanraking zonder oordeel en zonder verwachting, kan je helpen om datgene te ontspannen wat je belemmert om verder te transformeren.

De behandeling bestaat uit zachte aanraking (‘massage’) van de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd. De grondlegger van de methode, Robert Saint John, ontdekte dat de reflexgebieden van de wervelkolom de periode voor de geboorte weerspiegelt. In deze periode kunnen blokkades zijn ontstaan, die van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven en beleven, vaak herkenbaar als ingesleten patronen die zich steeds weer in een ander jasje aan ons opdringen. Door lichte aanraking van deze reflexgebieden zag hij blokkades uit die periode oplossen/losgelaten worden en de Levensenergie weer in beweging komen/vrijkomen en ingezet worden voor verdere groei. De behandeling is ‘niet-sturend’ en richt zich niet op symptomen, maar op de mens als geheel en het ruimte geven aan de eigen Innerlijke Intelligentie, de eigen Levenskracht.

Meestal wordt de behandeling ervaren als zeer prettig en diep ontspannend, en juist in die diepe ontspanning kan diep worden losgelaten. Soms kunnen er tijdens de behandeling sensaties optreden zoals warmte, kou, tinteling, doorstromen van energie, emoties/herinneringen die boven komen en/of oude klachten die weer even voelbaar zijn. Het is qua vorm een eenvoudige methode, die wonderlijk diep door kan werken.

Deze methode sluit in mijn ervaring heel mooi aan bij (het bezig zijn met) Yoga en Meditatie en kan bijdragen tot verrijking en verdieping hiervan.

Maar het kan natuurlijk ook los hiervan!

Een behandeling duurt ongeveer 60-70 minuten. Kosten: 35 euro. 
De methode is ook geschikt voor kinderen. In dat geval duurt de behandeling zolang als het voor het kind goed voelt.

Voor meer informatie en/of een afspraak maken kun je een mailtje sturen naar susanne@libra-yogahuis.nl 
of bellen 06-43105677

Meer informatie is o.a. te vinden op www.metamorfosemassage.nl