Jeanette Tromp | Health & Lifestyle coach

 

logo_jeanetteJeanette staat voor 'happy & healthy' - zij verzorgt yogalessen, persoonlijke voedingsadviezen, inspirerende foodtalks en kookworkshops, massages en is chef in de keuken tijdens yoga- en stilteretreats in Nederland en Portugal.

Jeanette Tromp was jarenlang één van de yogadocenten in ons team. Inmiddels woont en werkt zij in Portugal, maar is gelukkig ook nog regelmatig bij ons in Kampen! Ze geeft dan yogalessen, je kunt bij haar een afspraak maken voor een persoonlijk Ayurvedische voedingsadvies of een massage, en meedoen aan één van haar inspirerende kookworkshops. De Ayurveda en yoga hebben gemeenschappelijke wortels en vullen elkaar compleet aan als het gaat om het welzijn en de gezondheid van de mens. 

"Voeding die schaadt, voeding die baat´, het eerste gezondheidsboek dat ik vroeg voor mijn verjaardag toen ik 10 jaar werd. Gefascineerd was ik erdoor. Dat je met voeding zelf iets aan je gezondheid kon doen!  Het boek zwierf vervolgens op zolders en dozen en nu jaren later, al dan niet gedateerd door andere inzichten en onderzoeken, heeft het een vaste plek tussen alle studie-, Ayurvedische-, Yoga- en kookboeken. 

Gekozen voor de studies Marketing en Communicatie, heb ik veel geleerd, intensief gewerkt en mooie ervaringen opgedaan. Maar een goede gezondheid (spijsvertering) en levensstijl had ik eigenlijk niet. Ik besloot het roer letterlijk om te gooien en dit roer bracht me in 2008 naar Portugal. Een prachtig land vol geuren, natuur en voor mij een onbekende sprankelende energie. In een sapvastenhotel mocht ik toepassen waar ik in Nederland door mijn drukke baan nauwelijks meer aan toe kwam: yoga, masseren en vooral om bewuster in het leven te staan. Ik leerde de fijne kneepjes van detoxen en mocht een jaar lang honderden mensen begeleiden bij hun detoxproces. Mooie ontmoetingen, soms ontroerende verhalen en bijzondere gebeurtenissen. Na dit avontuur ging ik naar Canada om daar in de head quarter Ashram van de Sivananda organisatie mijn yoga teacher training te volgen. In 2009 startte ik met massage- en yogastudio Anandi en inmiddels is het uitgegroeid tot een health en lifestyle studio. Bij Ayurvedic Studies kon ik mijn interesse en enthousiasme in voeding kwijt in de opleiding Ayurvedic Nutrition Therapist.jeanette2

“In mijn eigen zoektocht naar geluk en gezondheid waren Yoga en Ayurveda mijn richting. Met beiden, verbonden door hun holistische visie en aanpak, herontdekte ik mezelf, mijn natuur, mijn spijsvertering en geluk. Bovenal ontdekte ik prachtige smaken, geuren, kleuren en overheerlijke recepten".

Voor veel meer informatie en het maken van een afspraak ga je naar haar eigen website www.jeanettetromp.com of volg haar via haar facebook-pagina.